Transport gratuit
Pentru comenzi mai mari de 200 Lei
Orice comanda plasata iti aduce un voucher cadou!

Sfatul farmacistului

Restabilirea pH-ului alcalin al organismului prin gemoterapie

21 septembrie 2015

Gemoderivatele sunt preparate farmaceutice obtinute din tesuturi vegetale proaspete (muguri, mladite, scoarta de pe ramuri tinere, seva, etc. ) care au rolul de a reduce sau chiar inlatura dezechilibrul produs intre organism si mediu.

Una dintre cele mai frecvente tulburari, cu efecte majore asupra sanatatii, este perturbarea echilibrului acido bazic, cu tendinta spre aciditate. Aceasta este rezultatul formarii excesive sau eliminarii insuficiente a acizilor.

Astenia de toamna

14 septembrie 2015
Astenia de toamna este un tip de depresie care apare in acelasi sezon, in fiecare an. Simptomele apar o data cu lunile de toamna si se prelungesc pana iarna, iar uneori poate sa apara primavara. Astenia se caracterizeaza prin lipsa energiei si o stare de tristete permanenta.

Plec in vacanta, am nevoie de medicamente?

11 august 2015
Sigur ca nu dorim sa ne imbolnavim, dar trebuie sa preintampinam unele probleme care pot aparea atunci cand nu suntem acasa. Pe de alta parte, in general, putem gasi medicamente la farmaciile din zona turistica in care ne aflam, dar acestea pot fi mai scumpe, ori nu le putem achizitiona (se pot cere retete).  Alteori, problemele pot surveni in momentul in care nu avem acces la farmacie.

Contracepția de urgență

03 august 2015
În ce situaţii după actul sexual este posibilă apariţia sarcinii?
Riscul sarcinii nedorite apare în cazul actului sexual neprotejat. Contactul sexual neprotejat este orice contact sexual, în care sperma bărbatului ar putea intra în vaginul femeii. Exemple de contacte sexuale neprotejate pot fi:
• Actul sexual normal, fără utilizarea vreunui mijloc de protecţie, ...

MANEVRA HEIMLICH

20 iulie 2015

Accidentele pot aparea oricand si trebuie sa fim pregatiti pentru a acorda minimul de ajutor.


Vi s-a intamplat vreodata sa va inecati in timpul mesei? Vi s-a intamplat ca unul dintre copii sa inghita un obiect mic, care sa-l impiedica sa respire? O persoana care se sufoca nu poate vorbi, tusi sau respira iar culoarea tegumentului se modifica in albastru.

Depresia - boala zilelor noastre

16 iulie 2015

Stiu ca este vara si toata lumea se bucura de vacanta, atat cat poate fiecare. Si iata-ma pe mine, venind cu un subiect menit sa strice buna dispozitie a tuturor...

Antibioterapia - Argumente pro si contra

08 aprilie 2013
Cum stim cu totii, usoarele raceli sau starile gripale din aceasta perioada ne dau uneori batai de cap.
Lipsa timpului ne indeamna catre cea mai usoara varianta – sa ne tratam singuri ...

ALIATII SANATATII NOASTRE

18 octombrie 2012
HIPOCRATE:
”Hrana voastra sa fie si medicamentul bolilor voastre!”
In zilele noastre bolile cardio-vasculare si cancerul sfideaza lumea moderna in care traim.

Sistemul imunitar

20 august 2012
Sistemul imunitar este probabil cel mai mare dar pe care ni l-a dat viata ! Afla cum il putem proteja si care sunt factorii care il pot ataca din materialul urmator!

Omega 3

20 iulie 2012
Acid docosahexaenoic (DHA) si acidul eicosapentaenoic (EPA) sunt acizi grasi Omega despre care se crede ca ajuta celulele neuronale sa comunice mai usor intre ele.

Vara

10 iulie 2012
Vara inseamna soare, vacanta, prieteni, timp liber...Plaja, drumetii, concediu. Dar pentru ca toate acestea sa nu incheie intr-un mod mai putin fericit, inainte de a va face bagajele, e bine sa luati in consideratie urmatoarele aspecte.

Pastrarea medicamentelor

01 iulie 2012
In fiecare casa exista un loc in care depozitam si pastram in conditii optime medicamentele, fie ca e vorba despre medicamente pe care le luam pe baza unei prescriptii medicale, fie ca ne referim la cele pe care le numim OTC-uri, pentru care nu avem nevoie de indicatiile medicului.