Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei
Transport gratuit in RO
Pentru comenzi mai mari de 250 Lei

Sfatul farmacistului

IMUNITATE PENTRU SEZONUL RECE

19 septembrie 2022
Prin sistem imunitar intelegem totalitatea mecanismelor de aparare cu care organismul se opune factorilor agresori externi: virusi, bacterii, paraziti, toxine, veninuri etc.
Citeste articolul

DESCHIDETI USA IONILOR NEGATIVI!

12 septembrie 2022
Dupa cum se vede, am inceput direct cu un sfat. Unul care poate pune pe ganduri, daca nu am sti aspectele esentiale legate de aerul respirat. Stim, gratie cunostintelor elementare, ca aerul este un gaz.
Citeste articolul

ROLUL FIBRELOR IN FUNCTIONAREA SISTEMULUI DIGESTIV (II)

06 septembrie 2022
In prima parte pe aceasta tema, ne-am axat pe rolul fibrelor alimentare in reglarea aparatului digestiv (si nu numai), completand informatia cu necesarul zilnic de fibre, felul acestora si ce inseamna consum insuficient sau exces.
Citeste articolul

ROLUL FIBRELOR IN FUNCTIONAREA SISTEMULUI DIGESTIV (I)

31 august 2022
Se poate spune ca fibrele sunt cheia unei bune functionari a sistemului digestiv. Calitatea aceasta este data de faptul ca enzimele digestive nu le pot digera, astfel incat ele sunt eliminate cu rapiditate prin intestinul gros. Asadar, principalul lor rol este de a regla digestia.
Citeste articolul

DESPRE TOXIINFECTIA ALIMENTARA (II)

23 august 2022
In prima parte pe acest subiect, v-am prezentat o serie de virusuri, bacterii, paraziti, toxine si substante chimice responsabile de toxiinfectiile alimentare (cele cinci cauze), impreuna cu simptomele specifice acestei boli (cu posibila forma infectioasa sau toxica) si diagnosticarea ei, pentru a reveni acum cu tratamentul si, mai ales, preventia in situatia data, care ne va readuce in atentie grija de a feri alimentele de alterare.
Citeste articolul

Un pas spre linistea interioara

27 iulie 2022
Zilele acestea, un articol al jurnalistei Jessica Bumpus, CNN, preluat in media de la noi, atrage atentia prin importanta subiectului si modul cat se poate de clar in care prezentarea are putere de convingere.
Citeste articolul

DESPRE TOXIINFECTIA ALIMENTARA (I)

26 iulie 2022
Continuam expunerea de data trecuta cu anuntata completare tematica privind toxiinfectia alimentara sau intoxicatia alimentara. 
Citeste articolul

SA FERIM ALIMENTELE DE ALTERARE

11 iulie 2022
Ramanem in cadrul tematic specific perioadei caniculare prezentandu-va conditiile adecvate in care trebuie pastrate alimentele, astfel incat sa nu se altereze si sa devina periculoase pentru sanatate.
Citeste articolul

INSOLATIA

05 iulie 2022
Expunerea prelungita la soare sau intr-un mediu cald si umed, laolalta cu deshidratarea, poate avea ca urmare aparitia insolatiei, a carei denumire medicala este soc caloric/termic.
Citeste articolul

CALDURA MARE, PROBLEME MARI

27 iunie 2022
Temperaturile ridicate din zilele fierbinti de vara pot avea efecte grave asupra sanatatii, din punct de vedere fizic si psihic.
Citeste articolul

CEFALEEA

15 iunie 2022

Abordam acest subiect imediat dupa nevralgia Arnold in mod firesc si in completare, astfel incat cele doua sa poata fi diferentiate.

Citeste articolul

NEVRALGIA ARNOLD

08 iunie 2022

In termeni generali, nevralgiile sunt iritatii sau afectiuni ale ramurilor sensibile ale nervilor, cu simptome ca: durere acuta, furnicaturi, arsuri, senzatii de amorteala, spasme, crampe musculare si – in cazurile grave – atrofie musculara.

Citeste articolul

HEPATITELE VIRALE D, E SI G

24 mai 2022
 Hepatita este o boala infectioasa virala, care afecteaza, la nivel global, circa 550 de milioane de oameni, cele mai multe (peste 500 de milioane) fiind cazurile B si C.
 
Citeste articolul

HEPATITELE VIRALE A, B SI C

09 mai 2022
Hepatita este o boala infectioasa virala, care afecteaza, la nivel global, circa 550 de milioane de oameni, cele mai multe (peste 500 de milioane) fiind cazurile B si C. 
Citeste articolul

PARAZITII INTESTINALI (III)

27 aprilie 2022
In aceasta parte pe tema parazitilor intestinali ne ocupam de cea mai frecventa parazitoza umana: giardioza.
Citeste articolul

PARAZITII INTESTINALI (II)

18 aprilie 2022
In aceasta saptamana, continuam tema parazitilor intestinali
Citeste articolul

PARAZITII INTESTINALI (I)

15 aprilie 2022
Parazit este acel organism animal sau vegetal care se hraneste si traieste pe seama altui organism.
Citeste articolul

ASTENIA DE PRIMAVARA

06 aprilie 2022
Cuvantul astenie provine din grecescul asthenia, tradus ca „lipsit de forta”.
Citeste articolul

Trusa medicala de prim ajutor

14 martie 2022
Este bine stiut faptul ca o trusa de prim ajutor bine aprovizionata ne ajuta sa actionam eficient in situatii de urgenta medicala sau, pur si simplu, accidentale, pe care viata ni le poate scoate in cale oricand.
Citeste articolul

Cititul terapeutic

11 ianuarie 2022
De aceasta data, ne abatem putin de la specificul strict medical cu care v-am obisnuit in rubrica de fata. Nu infatisam vreo boala, nici medicatia necesara tratarii ei. 
Citeste articolul

Despre tusea convulsiva

15 decembrie 2021
O stim, mai degraba, dupa denumirea comuna de tuse magareasca.
Citeste articolul

Tusea umeda sau tusea productiva

06 decembrie 2021
Este insotita de mucus sau sputa. Cu alte cuvinte, este asociata cu producerea de secretii si mucus. Asadar, este o tuse productiva, ceea ce nu se intampla cu subiectul trecut, tusea uscata.
Citeste articolul

Tusea uscata

29 noiembrie 2021
Complementar la problemele de sanatate din sezonul rece, stiut fiind ca ceea ce urmeaza sa expunem se manifesta, in general, ca urmare la raceala si gripa (despre care am vorbit, VII), rezervam acum spatiul, pe rand, pentru cele trei tipuri (dupa unele clasificari) de tuse: uscata (seaca, neproductiva, iritativa), umeda (flegmatica, productiva) si convulsiva (magareasca)
Citeste articolul

Tulburarea afectiva sezoniera

22 noiembrie 2021
Tulburarea afectiva sezoniera (TAS), sau, daca vreti, Seasonal Affective Disorder (SAD), este o forma a depresiei (un subtip al depresiei) care apare mai cu seama in lunile reci, la sfarsitul toamnei si iarna, o data cu scurtarea zilelor si venirea temperaturilor scazute.
Citeste articolul

Infectiile urechii

08 noiembrie 2021
Modificarile climatice din acest sezon afecteaza si urechile, indeosebi dupa cate o infectie a tractului respirator superior, despre care am vorbit in expunerea trecuta.
Citeste articolul

Virozele respiratorii

01 noiembrie 2021
In aceasta perioada, cresterea umiditatii aerului favorizeaza virusurile, bacteriile si alti agenti patogeni, a caror inmultire si raspandire capata amploare, cu consecinte in sporirea riscului de infectii respiratorii.
Citeste articolul

Astenia de toamna

25 octombrie 2021
Dintru inceput, precizam ca lasam incadrarea asteniei la boli, cu toate ca unele referiri la ea o catalogheaza ca sindrom. 
Citeste articolul